Journalistik och kommunikation är min passion

Journalistik och kommunikation har varit min passion och mitt levebröd allt sedan 1989 då jag påbörjade mina studier vid institutionen för Media och Kommunikation vid Högskolan Sundsvall-Härnösand (nuvarande Mittuniversitetet).

Studentradio, skribent på SAS personaltidning Inside och egna program vid lokal-TV följdes upp av 16 år på TV4 i Sundsvall – men även periodvis på riksredaktionen i Stockholm. Reporter, redaktör, men framför allt programledare var de funktioner jag hade vid kanalen ända fram till 2008 när TV4 lade ner sina lokala direktsändningar.

Från 2008-2012 var jag samordningsansvarig för den politiska Alliansen/koalitionen i Sundsvall både i opposition och i styrande majoritet, innan jag 2012 blev kommunikationsansvarig i det nybildade kommunala bolaget Näringslivsbolaget.

I tio år var jag kvar i den med ett huvudansvar för allt som kommunicerades till kunder och media från bolagets sida. Inom ramen för tjänsten var jag även under några år ansvarig för Sundsvalls platsvarumärke och jag fungerade även som projektledare för SM-veckan 2019, det näst största evenemang som arrangerats i Sundsvall.

Funktionen som moderator och samtalsledare blev ändå den viktigaste delen av mitt arbete på Näringslivsbolaget. Under mina år i bolaget har jag lett hundratals företagarfrukostar, externa konferenser och webbsändningar. Det var också den specialkompetensen som fick mig att ta steget till att bli egen företagare sommaren 2022.

Sedan dess har jag bland annat modererat Handelskammaren Mittsveriges konferens ”Logistikdag Mitt”, varit konferencier för Pridefestivalen i Sundsvall och lett invigningen av Södra Berget Bike Arena. Likaså har jag skrivit ett stort antal artiklar, producerat TV-inslag och varit ett kommunikationsstrategiskt stöd för Nya Ostkustbanan och andra organisationer.

Det är den stigen jag vill fortsätta vandra i mitt aktiebolag Ågebrant Media och jag hoppas på många goda samarbeten med just ditt företag eller organisation i framtiden.

Mats Ågebrant – Ågebrant Media AB

Från Näringslivsbolagets företagarfrukost.